לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, העיר הצפונית עם הצמיחה הגדולה ביותר בישראל היא לא מאשר קרית אתא אשר ממוקמת מזרחית לקרית מוצקין וקרית ביאליק והיא מתפתחת בקצב מהיר מהרגיל
תוכנית מגורים מערב קרית אתא כ 450 ב
בימים אלו אושרה לבניה תוכנית ״מערב קרית אתא כ 450 ב״ אך השטחים למכירה עדיין מחכים לסיום איחוד וחלוקה כדי שתהיה זמינה לבניה אשר ממוקמת בחלקה הצפוני מערבי של העיר והיא משתרעת על פני שטח של 1195 דונם, התחום בין רחוב התעלה במזרח, רחוב זבולון בדרום, רחוב ביאליק בצפון וברצועת התשתיות במערב.
התוכנית מחולקת ל 3 מתחמים: מזרח, מרכז ומערב, כאשר שכונת פרוסטיג הקיימת היא בעצם במרכז המתחם.
בשלב א’ של התוכנית בחלק המזרחי הופקדה תוכנית איחוד וחלוקה, השלב הבא המתבקש הוא הפקדת תוכנית איחוד וחלוקה לחלק המערבי.
כעת, כשאנחנו מתקרבים לסיומה של שנת 2021, חיים בקריית אתא קרוב ל-62 אלף תושבים, אולם, התחזיות האופטימיות-מאד לגבי העיר והתפתחותה, מדברות על של פי 3 במספר תושביה, בעשור וחצי הקרובים. אין ספק, כי העיר, אשר נוסדה כמושבה קטנה בשנת 1925, צברה תאוצת התרחבות נאה, במיוחד בעשורים האחרונים.
גידול האוכלוסין בקריית אתא בין השנים 2007 ל-2017, עמד על ממוצע שנתי של 1.8% – ממוצע הגידול הגבוה ביותר מבין כל הערים שבסביבותיה, ואין זה פלא, אם כן, שהעיר, המהווה אבן שואבת לזוגות צעירים ולמשפחות צעירות, מדורגת באשכול הסוציו-אקונומי השישי (מעט מעל לשכנתה קריית ים, ודרגה אחת מתחת לחיפה הוותיקה, והלכאורה, מבוססת ממנה בהרבה).
אם כן, מה השתנה בעיר בשנים האחרונות?
ובכן, לא מעט, בעיקר, אם נבחן את העיר באספקטים של פיתוח והתרחבות:
תוכנית המתאר של קריית אתא ( אשר אושרה ב-2016), הציבה יעדים גבוהים בדמות 194 אלף תושבים בעיר ו-65 אלף יחידות דיור עד לשנת 2035. כמו כן, בתחילת שנת 2020, נחתם הסכם-גג בין המדינה לבין קריית אתא. במסגרתו של הסכם זה, הסכימה להגדלתם של מס’ יחה”ד ושטחי התעסוקה שעתידים להיבנות ולהיות משווקים על אדמות הרמ”י שבעיר. המדינה, מצידה, התחייבה לבניית תשתיות-על מקומיות (שביניהן כבישים, מחלפי תנועה, גשרים, פארקי שעשועים ומוסדות חינוך) שהיקפן הכולל עולה על סך 1.1 מיליארד שקלים.
בצד העמידה בהסכם-הגג עליו חתמה העיר, היא תידרש להציע פתרונות שוטפים לגידול הצפוי באוכלוסייה המקומית. חלק מהפתרונות הללו מתמקדים בצד המסחרי, שכבר כיום התחיל לצבור תאוצה רצינית. בשנת 2014 נפתח בעיר סניף איקאה, ובדומה למקומות אחרים בארץ ובעולם, הוא משך אליו עסקים נוספים שנהנים מהאדווה אותה יוצר הסניף המקומי של החברה השוודית. נוסף על כך, מיקומה הדומיננטי של העיר (באזור צירי התנועה המרכזיים בצפון) והתחבורה הציבורית המקומית (שהשתדרגה רבות בזכות בניית מרכזית המפרץ) וכניסתה לפעילות של הרכבת הקלה, הפכו את אזור הקריות בכלל (ואת אזור קריית אתא במיוחד), לאזור מתחדש ומבטיח. באופן טבעי, בעקבות כך, הפכה העיר להיות במוקד ההתעניינות של משקיעי נדל”ן מכל רחבי הארץ, הרואים ברכישת קרקעות בקריית אתא את ההשקעה הלוהטת החדשה, שעליה, הם, כמובן משתדלים לשמור בסוד, על מנת שלא להעלות את מחירי הקרקעות…
האם רכישת קרקעות בקריית אתא נחשבת להשקעה מוצלחת?
כפי שניתן להבין מהכתוב למעלה, קצב הגידול של העיר, הן מבחינת אוכלוסייה והן מבחינת הבניה, תפס כבר את התאוצה שלו, וכעת – הוא רק הולך ומתחזק. תוכניות כדוגמת תוכנית מערב קריית אתא כ 450 ב (הכוללת הקמתו של פארק ציבורי, שכ’ מגורים חדשה שהיקפה 6000 יח”ד ומרכז מסחרי, עסקי ומשרדי בשטח 22,000 מ”ר) הפכו להיות חלק מהתחזיות מבוססות-המציאות, ומניחות את היסודות ליצירת קריית אתא החדשה והמתקדמת.